1. GULÁŠ
- Vaříme starý dobrý guláš s šéfkuchařem u paní Jany plus pár dobrých nápadů a vychytávka s řízečky. Guláš vařila Jana Vachušková z Prahy
- Šunková rolka s gulášem + opečené brambory, jako příloha Ragů s kuskusem
- Tajný recept: Kuřecí nugety s letním salátem
2. BRAMBORY
- V hlavní roli brambory s šéfkuchařem Jirkou Babicou a paní Hanou. Pozor – velká bramboráková show! Francouzské brambory vařila Hana Šteflová z Horšovského Týna
- Bramborák (dva způsoby)
- Různé druhy zapečených brambor
- Tajný recept: Tymiánové brambory se špenátem a olivami
3. ŘÍZKY
- Šéfkuchař Jirka Babica zatopí s paní Annou pod řízky, zavoní Havají i Bretaní a přidá tečku z Asie. Řízky a bramborový salát uvařila Anna Uhlířová z Chroustovic u Chrudimi
- Havajský řízek
- Vepřový řízek s bretaňskými lusky
- Tajný recept: Nudličky po Asijsku
4. ZELENINA
- Lečo paní Ivany. Dáme si také Rattatouile a recept turecké maminky. Lečo uvařila Ivana Kalašová z Klánovic
- Rattatouile
- Brokolice v sýrové omáčce s vejcem
- Tajný recept: Zelenina turecké maminky
5. TĚSTOVINY
- Domácí fleky na šunkofleky od paní Zdeny, plus italská inspirace. A kousek špeku na konec.
- Lasagne
- Canelone
- Tajný recept: Špeková placička
6. PSTRUH
- Rybí hody. Pečený čerstvý pstruh od paní Svatušky z Krnova u Opavy. Šéfkuchař Jirka Babica nabídne lososa v listovém těstě, rotbarsh a pálivou mexickou inspiraci. Pstruha upekla Svatuška Šrubařová z Krnova u Opavy.
- Losos v listovém těstě
- Rotbarsh – okouník mořský
- Tajný recept: Rybí ragú s chilli a guacamole
Délka DVD celkem 164 minut. Zvuk: český.